maandag 18 augustus 2014

Hoe heb ik het voor elkaar gekregen om te doen wat ik werkelijk wil?

Josje Feller van Vrouwenpassie.nl vroeg mij om antwoord te geven op de vraag hoe ik het voor elkaar heb gekregen om mijn “Waarom” te leven. Anders gezegd, hoe ik het voor elkaar heb gekregen om geld te verdienen met dat wat ik het liefste doe en werkelijk te geven heb. Een mooie vraag waar veel mensen mee worstelen volgens mij. Ook bij mij is dat niet een afgerond verhaal, ik ben nog steeds onderweg en doe steeds meer en steeds vaker wat ik echt wil doen.

Hoe het begon

Dat is begonnen 14 jaar geleden tijdens een persoonlijk leerjaar bij de Pulsar, toen mijn docent zei: “Iedereen weet diep van binnen wat hij werkelijk wil en je doet het of je doet het niet. Ook al doe je het maar één uurtje in de week op vrijwillige basis, dat maakt alle verschil. Want dan is het een onderdeel van je leven en kan het gaan groeien. Dit in tegenstelling tot het helemaal niet doen.” Voor mij was dit een geweldig hoop gevend en transformerend moment. Ik had eigenlijk altijd zitten wachten tot ik al mijn shit op had geruimd en goed genoeg was om meteen helemaal voluit te kunnen gaan doen wat ik graag wou. En ik dacht ook altijd dat ik niet precies wist wat ik werkelijk wilde. Maar op het moment dat hij dit zei wist ik dat ik vrouwen wou inspireren hun leven te genieten. En heb ik mijn eigen bedrijf “de Levensgenieter” opgericht. Ik ben heel klein begonnen met het schrijven van een wekelijkse inspirerende gedachte. Nu zou je zeggen een blog maar dat bestond toen nog niet. Ik stuurde die naar mensen die ik kende. Al gauw groeide de lijst met ontvangers en groeide door het daadwerkelijke doen ook mijn vertrouwen dat ik dit kon.

Wat kwam ik tegen?

Stapje voor stapje heb ik dit vertrouwen opgebouwd door steeds weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Mijn faalangst en onzekerheid op dit gebied is groot dus het waren echt kleine stapjes elke keer, waardoor ik mezelf als het ware van binnenuit opnieuw opbouwde. Daarvoor had ik vooral altijd gedaan wat ik dacht dat hoorde en dat goed was. Ik had de overtuiging dat ik financieel onafhankelijk moest zijn en nam allerlei baantjes aan om daaraan te voldoen. Dat brak me elke keer opnieuw op en vergrootte mijn onzekerheid. Ik raakte er steeds meer van overtuigd dat ik niet geschikt was om te werken. Het was dus een hele overgave om te erkennen dat het me niet lukte om financieel voor mezelf te zorgen, een bijstandsuitkering aan te vragen en mijn werkende leven helemaal opnieuw van de grond af aan op te bouwen. Ik ben begonnen met vrijwilligerswerk als gastvrouw. Dat werd steeds meer en daar groeide mijn vertrouwen enorm van omdat ik merkte dat ik hier echt goed in was. Na een paar jaar ben ik gestart als betaald zelfstandig gastvrouw en daar kwam al snel koken bij. Steeds vaker deed ik ook iets als trainer en daarin merkte ik dat ik mijn ei echt kwijt kon. Daarin kon ik mijn inspiratie en levensvreugde doorgeven op een manier die echt bij mijn past.

Hoe is het nu?

De laatste twee jaar werkte ik vooral als trainer en docent bij de Pulsar. Ik heb hier een tijdje goed van kunnen leven maar door grote veranderingen bij Pulsar is een groot deel van mijn werk nu weggevallen en merk ik dat ik wederom op een punt sta van groei. Hoe ga ik op eigen benen verder? Ik geef nu workshops en individuele begeleiding in oa stembevrijding aan vrouwen die worstelen met hun eigenwaarde maar dat is op dit moment niet genoeg om een goed inkomen mee te verdienen en dat wil ik wel. Ook dit proces kan ik niet forceren en alleen weer stapje voor stapje aan gaan. Ik heb ideeën genoeg maar die vragen ook om rijpingstijd. Mijn neiging is om hals over de kop van alles in de wereld te willen brengen maar de kracht van mijn werk is nou juist dat het doorleefd is. Dat is wat mijn klanten raakt, ze voelen dat het geen kunstje is maar echt en dat maakt mijn verhaal inspirerend. Het vraagt dus om geduld, om moed en om vertrouwen van mijn kant. Om eerst naar binnen te keren en te luisteren wat er nu vanuit mij gewild wordt. Welke stap nu aan de beurt is. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn Waarom op die manier een steeds groter bereik in deze wereld zal krijgen.

Wil jij ook geïnspireerd worden om je leven te genieten? Schrijf je dan in voor mijn gratis “vreugdevolle berichten”.

Een zonnige groet,

Avelien

www.delevensgenieter.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten