donderdag 20 november 2014

Het vrouwelijke principe

nieuwsbrief november 2014

Op donderdag is mijn vaste dansavond en op dit moment zijn we bezig om het thema Yin/Yang te onderzoeken. Elke week staat er één tegenstelling centraal en vanavond was dat rond versus vierkant. Het fascinerende is dat je door deze principes in beweging te brengen en ze te gaan dansen je ze ook lichamelijk gaat ervaren en je gaat ervaren wat het voor jou betekent. Voorbij aan de stereotypen die je erover kent of wat je er over denkt.

Wat mij in het Yin-Yang teken aanspreekt is dat het in evenwicht is en laat zien dat ze allebei even waardevol zijn, ze vullen elkaar aan, hebben elkaar nodig, samen zijn ze één. Het mannelijke is niet belangrijker dan het vrouwelijke. En het vrouwelijke is ook niet belangrijker dan het mannelijke. Iedere situatie vraagt zijn eigen kwaliteit en het maakt je een sterker en zelfbewuster mens als je deze verschillende kanten in jezelf kent en in kunt zetten waar nodig.

Omdat het vrouwelijke lange tijd een negatieve naam heeft gehad en als minderwaardig werd gezien is het voor veel vrouwen (en mannen) niet vanzelfsprekend dat ze hun eigen vrouwelijke kracht kennen en omarmen. Het kan dus heel helend zijn om je hier meer bewust van te worden en jezelf hierin te gaan waarderen. Wat daarbij helpt is om te onderzoeken wat jouw manier is, hoe jouw vrouwelijkheid er uit ziet, hoe jij je bijvoorbeeld beweegt in je mannelijke kracht en in je vrouwelijke kracht.

Met je hoofd kun je dit niet bedenken. Maar met je lichaam kun je het wel ervaren. Dit is wat ik al twee jaar met vrouwen doe tijdens de workshop "Je Lust en je Leven".

A.s zondag ben ik weer een keer in Utrecht. Je bent van harte welkom als je: je eigen manier van vrouw zijn en vrouwelijkheid wilt ontdekken je vrouwelijke kracht wilt ervaren en wilt leren van daaruit te leven op zoek bent naar verzachting jezelf vitaal en aantrekkelijk wilt voelen nieuwsgierig bent naar je eigen seksuele energie je verlangt naar meer plezier en levenslust

Op deze dag vol muziek en beweging luister je subtiel naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Aan het eind van de dag neem je concrete handvatten mee, die je helpen om deze zachte kracht in je dagelijks leven verder vorm te geven.

Ook door stem te geven aan wat je ervaart in je lichaam kun je veel over jezelf ontdekken. Hiervoor zijn mijn stembevrijdingsactiviteiten, met als nieuw aanbod 2x per maand een vrije avond stembevrijding in Haren. Kijk bij mijn activiteiten voor de link!

Een warme en kleurrijke herfstgroet en hopelijk tot gauw!

Avelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten