donderdag 15 mei 2014

Every cloud has a silver lining

Nieuwsbrief mei 2014

Gisteravond fietste ik met een vriendin naar huis toen mijn oog viel op de maan die langzaam boven een donkere wolk uit kwam en de wolk net als op deze foto zo'n prachtig heldere omlijning gaf. Meteen werd ik weer geraakt door dit voor mij zo hoopgevende natuurverschijnsel. Vooral ook omdat het de essentie van hoe mijn dag verlopen was zo treffend weergaf. Deze begon voor mij donker en zwaar. Deze week is het nieuws officieel de wereld in gegaan dat de Pulsar, de plek waar ik al 14 jaar aan verbonden ben en waar mijn hart ligt, een faillissement heeft aangevraagd. We zagen dit al langer aankomen, de inhoud van het werk gaat in een nieuwe vorm ook door, maar de definiteit van het loslaten van een plek die me zo dierbaar is kwam sinds het weekend hard bij me binnen en maakte me erg verdrietig. Daar kwam nog bij dat mij man en ik even op een hele andere golflengte zaten en ik me extra alleen en somber voelde.

´s Middags had ik afgesproken met een vriendin. Bij haar heb ik mijn verhaal gedaan en gekeken naar wat ik nu wil. Langzaam kwam er weer wat licht tevoorschijn. ´s Avonds spelletjes gespeeld met 3 andere vriendinnen en tegen de tijd dat ik de maan achter deze donkere wolk omhoog zag komen voelde ik, naast het verdriet, weer ruimte in mezelf en vertrouwen in de toekomst. Ik herinnerde me op dat moment het weekthema van de Pulsar van deze week: "De zon is er altijd, ook als je hem even niet kunt zien."

Voor mij is dat zo waar. En zo waardevol. Donker en licht bestaan naast elkaar. Deze crises biedt namelijk ook weer de kans om naar binnen te keren, me te verbinden met mijn essentie en me af te vragen: Wat wil ik nu? Waar wil ik mijn licht nu op laten schijnen? Dat antwoord is heel helder: Wat ik wil is me verbinden en nog veel meer mensen inspireren om hun leven te genieten. Ik blijf verbonden aan het Pulsarwerk en daarnaast ga ik mezelf zichtbaarder maken en mijn eigen activiteiten meer naar buiten brengen. Het is tijd voor een frisse wind door mijn eigen bedrijf. Ik heb allerlei ideeën om meer mensen te bereiken met mijn boodschap: Jij bent genoeg!

Wat ga ik nu doen: Voor de zomer geef ik nog een paar (nieuwe!) workshops, meer informatie daarover vind je hier. Ondertussen ga ik aan de slag met het uitwerken van mijn ideeën. Mijn vraag aan jou is: Wat is er in jouw leven nu aan de beurt?

Ik wens jullie een hoopvolle dag,

een harte groet, Avelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten