dinsdag 3 september 2013

Eigen aard is goud waard!

Nieuwsbrief september 2013

Lieve mensen,

Ik hoop dat jullie een mooie zomer hebben gehad! Ik heb genoten van de zon en ben inmiddels alweer een paar weken lekker aan het werk.

Vorige week vierden we bij Pulsar, het instituut waar ik als trainster werk, een Gouden dag. Het was een dag om met iedereen die in de afgelopen 30 jaar ooit met het werk van Pulsar (voorheen de Voorde) in aanraking is geweest te vieren wat ons dat gebracht heeft. Welk goud wij in onszelf ontdekt hebben en in ons meedragen. Want dat is het. Op het moment dat je echt iets van binnenuit leert dan draag je dat als goudklompje met je mee. Dat is je eigen wijsheid, verkregen door eigen ervaring en die is goud waard.

Mijn goud dat ik bij Pulsar heb geleerd is “Ik ben genoeg!” Dat klinkt zo simpel en dat is het in al zijn eenvoud ook. Maar makkelijk is het niet. Hoeveel mensen zijn niet bang dat ze niet (goed) genoeg zijn? Dat ze anders moeten zijn dan ze zijn? Dat hun schaduwkant er niet mag zijn bijvoorbeeld. Maar je bent genoeg zoals je nu bent. Van daaruit kun je jezelf al helemaal geven, met alles wat er nu in je is. Een zin die mij van begin af aan geraakt heeft is: “Durf eigenaardig te zijn”. De wereld zit niet te wachten op een gekopieerde versie van iemand anders dus heb de moed jezelf te zijn en vanuit jouw hart en wijsheid te geven, jouw eigen aard is goud waard! (Toen ik zonet de titel boven deze nieuwsbrief typte was ik even in verwarring of dit nou het originele spreekwoord is of niet. Ik heb het opgezocht en het is “eigen haard is goud waard”. Maar voor mij is het zo evident dat je eigen aard goud waard is dat ik het echt even niet meer wist. Ik ben dus zo vrij om het zo te laten staan).

Het mooie van eigenaardig zijn werd op de Gouden dag heel zichtbaar. Iedereen kon zijn eigen goud in brengen op zijn eigen wijze en dat ziet er voor iedereen anders uit. Het was een bontgekleurde dag met veel hartverwarmende momenten. Het is geweldig als iemand iets echt vanuit zijn eigen ervaring overbrengt. Als iemand geeft vanuit zijn hart, omdat hij of zij jouw iets gunt. Dan is het geen boekenwijsheid maar levende kennis en dat raakt je.

Ikzelf heb tijdens deze dag een miniworkshop van “Je Lust en je Leven” gegeven aan 13 vrouwen. Ik was ontroerd en verrast om te ervaren hoe nabij deze vrouwen zichzelf in een uur tijd kwamen en wat ze hieruit meenamen naar huis. Deze workshop zit in mijn hart en draagt mijn beste goud in zich. Ik kijk dan ook al weer met veel plezier uit naar de eerstvolgende dagworkshop op 29 september! Wil je weten welk goud ik nog meer aanbied, kijk dan op mijn site www.delevensgenieter.nl

Een harte groet, Avelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten