woensdag 13 april 2011

Niente mi manca


Niewsbrief april 2011

Elke avond als ik mijn dochter naar bed breng dan zing ik een paar liedjes voor haar. Bekende slaapliedjes zoals “Slaap kindje slaap”, zelfverzonnen liedjes of liedjes die op dat moment bij me opkomen. Een tijdje geleden vroeg ze om een nieuw liedje en het eerste dat bij me opkwam was de mantra “Niente mi manca” - “Het ontbreekt mij aan niets”. Heel even ging door me heen dat een mantra geen slaapliedje is maar ik heb ook geleerd om trouw te zijn aan mijn ingevingen. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb want het is nu haar favoriete liedje en zelf vind ik het erg fijn om dat elke avond te zingen en mezelf hier zo aan te herinneren: het ontbreekt mij aan niets en het zal mij aan niets ontbreken.

Want (onbewust) leven wij vaak vanuit ons tekort. We zijn bang dat er niet genoeg is. Niet genoeg liefde, niet genoeg geld, niet genoeg tijd, niet genoeg ruimte. Terwijl er een oneindige overvloed is. Alles wat wij nodig hebben is er en is voor ons beschikbaar als wij ons er voor openstellen. Het leven geeft ons alle mogelijkheden en wij creëren zelf onze onmogelijkheden. Op het moment dat je ontevreden bent of iets mist in je leven, het gevoel hebt dat je iets tekort komt, is het in eerste instantie confronterend en pijnlijk om onder ogen te zien dat je leven is zoals het nu is en dat je dat mede zelf zo hebt gecreëerd. Maar het bemoedigende is dat je er dus ook zelf iets aan kunt doen om het te veranderen. Die mogelijkheid is er altijd en als jij een eerste stap zet komt het Leven je tegemoet met hulp en nieuwe inzichten.

Zo zag ik deze week in de gracht bij mijn werk een schildpad zwemmen. Vlak daarvoor had ik aan de waterkant zitten mediteren en voelde ik me voor het eerst, na een lange periode waarin ik zelf flink heb geworsteld met mijn gevoel van tekort komen en tekort schieten, weer terug zakken in mezelf. Opeens voelde ik me weer verbonden met de aarde en met het Grote geheel en zag ik de wereld van mogelijkheden weer. Het was een bijzonder moment en toen was er zomaar die schildpad. Ik geloof erin dat een dier je met zijn kracht kan komen helpen dus ik ben op internet gaan kijken waar een schildpad symbool voor staat. Zij staat oa symbool voor onze oeressentie en voor Moeder Aarde die ons alles biedt wat wij nodig zouden kunnen hebben. Zijn boodschap is: “Wordt je er van bewust dat daarbuiten de overvloed op je wacht. Het hoeft allemaal niet snel en meteen te gebeuren. Neem de tijd en laat de natuurlijke stroom voor je werken.” Dat neem ik graag ter harte en komende zondag tijdens de Hartverwarmende middag zullen we dan ook in ieder geval samen de mantra zingen : Niente mi manca!

Een harte groet, Avelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten