woensdag 16 maart 2011

Eerlijkheid is de sleutel tot levensvreugde

Nieuwsbrief maart 2011

Vanochtend realiseerde ik me dat levensvreugde te maken heeft met eerlijk zijn naar jezelf. Vreugde wordt vaak geassocieerd met vrolijk en blij zijn, met opgewektheid, met lachen en met lekker in je vel zitten. Maar echte vreugde ontstaat in een moment van aanwezigheid.

Aanwezig zijn wil zeggen dat je verbonden bent met hoe het op dat moment werkelijk met je is. Dat klinkt misschien als een cliché maar toch spelen we bijna allemaal het grootste gedeelte van ons bestaan een rol, zetten we een masker op en vermijden we het om contact te maken met wie wij in essentie zijn en hoe het met ons gaat. Die rollen en patronen zijn vaak al lang geleden ontstaan en inmiddels zo ingesleten dat ze zeer vertrouwd en veilig voelen. Je weet wat je kan verwachten en dat gevoel van comfort is zo groot dat zelfs als het vertrouwde pijnlijk is het toch aangenamer is om daarin te blijven zitten dan om het onbekende op te zoeken. Op die manier kun je het leven heel lang volhouden en niet eens meer in de gaten hebben dat je het contact met je essentie verloren bent.

Maar de waarheid zal zich altijd blijven aandienen en op zoek zijn naar een opening om zichzelf kenbaar te maken. Alles wat leeft wil gezien en gehoord worden en zal hier zijn uiterste best voor doen. Dus op het moment dat je je overgeeft en je essentie zich in alle eerlijkheid gezien of gehoord voelt, is er vreugde. Vreugde van je ziel die je uittilt boven je gedoe van alledag en waarin geen dualiteit of strijd bestaat. Levensvreugde die alles omvat en waarin je je herinnert dat je goed bent precies zoals je bent. Dit is een ontroerend moment.

Gun jij je een middag om jezelf op deze manier in alle eerlijkheid te ontmoeten? Weet je dan van harte welkom op mijn Hartverwarmende middag. Daarin werk ik veel met het lichaam en de stem, twee prachtige hulpmiddelen om je met jezelf te verbinden en om te ontdekken en uitdrukking te geven aan wat er in jou leeft op dit moment. Je lichaam en je stem zijn altijd in het nu aanwezig en als je daar contact mee maakt en jezelf de ruimte geeft om vrijuit te bewegen of klank te geven dan zul je verrast zijn over wat er zichtbaar of hoorbaar wordt. Je hier aan over geven is een bevrijdende ervaring!

Een liefdevolle groet, Avelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten