woensdag 14 juli 2010

Bergbeleving


Maandagavond ben ik teruggekomen van een werkvakantie in Oostenrijk. Twee weken gekookt in "de Berghut" van Nel en Hans, een Nederlands stel dat daar een jaar geleden is gaan wonen om hun passie van bergbeleving te delen en toegankelijk te maken voor heel veel mensen. Mooi initiatief! Het waren twee intensieve weken, de opstart van het eerste zomerseizoen met al zijn uitdagingen en spanningen die dat met zich meebrengt. De eerste gasten zijn zeer tevreden vertrokken en de rest van de zomer is bijna volgeboekt, gefeliciteerd!!!

Zondag heb ik zelf nog een dag de bergen beleefd. Ik ben, met Eva (mijn dochter van twee) in de rugdrager, naar een berghut op 2175m hoogte gelopen, boven de boomgrens, over sneeuwvelden heen, een stoere tocht en het echte "sitting on top of the world-gevoel". Ik hou van het ruige hooggebergte, daar gaat mijn adrenaline stromen en heb ik het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Eva vond het prachtig en heeft de hele weg gezongen, gekletst en zich verbaasd over koeien die zomaar op het pad liggen en het water dat overal in beekjes naar beneden stroomt. Een perfecte afsluiting van deze reis.

Nu weer lekker thuis, nog twee weken een beetje aanrommelen en dan heerlijk zelf op vakantie naar Frankrijk. Geen bergen, want daar houdt Antonie niet van. Maar ik heb mijn hart weer even opgehaald en ga vast nog een keer terug. Voor iedereen die nieuwsgierig is geworden: www.deberghut.com

Een zonnige groet, Avelien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten